När man arbetar med människor i utsatta situationer så kan det ibland vara skönt att få dela en solskenshistoria.
Det här är Leticia, Swedugas fantastiska platschef i Uganda. År 2016 träffade hon Swedugas ordförande Dan Adolfsson. Leticia var 22 år och arbetslös, hon hade tvingats avbryta sina studier då hon inte hade pengar till sin skolavgift. Hon kommer från fattiga förhållande och bodde tillsammans med sin mamma och fyra systrar ett litet, litet rum utan tillgång till el eller vatten.
Efter sitt möte med Dan började Letitia arbeta som volontär för Sweduga. Hennes dröm har alltid varit att kunna hjälpa  människor som lever i fattigdom då hon själv som hon uttrycker det ”vet exakt hur det känns att överhuvudtaget inte ha någonting”. Efter två år mötte hon en av Swedugas medlemmar som såg vilket fantastiskt arbete hon utförde. Besökaren bestämde sig för att betala hennes lön och gör så än idag.
Idag arbetar Leticia bl a med att undervisa kvinnor i förebyggande hälsovård. Hon har varit med och startat både en skola och en hälsoklinik i byn Katwadde. Tillsammans med Sweduga har hon bidragit till att en hel by har lyfts från svår fattigdom till att idag vara nästintill självförsörjande.
Leticias mål är att fortsätta stärka och utbilda kvinnor då hon anser att om man stärker kvinnorna stärker man hela familjen. Hon arbetar för att nå målet att kunna tillgodose alla att få tillgång till sjukvård, utbildning och rent vatten.
För ett tag sedan kunde Leticia efter flitigt sparande köpa en bit land där hon i framtiden hoppas kunna bygga ett hus och odla lite grönsaker. Vi kan inte annat än glädjas med henne!
Önskar er alla en trevlig helg!