Rapport

 

 

 

Skolan i Kiboga/Kibisi

Mars-april 2021

 

Skolorna i Uganda har varit stängda i ett helt år p.g.a Covid-19, men i slutet av mars har skolan i Kibisi börjat öppna upp igen med ett fåtal elever, 11 barn från klass 5 och 6. Myndigheterna tillåter enbart de äldsta eleverna att börja nu. I april är det dags för klass 3 och 4 och om läget stabiliseras så kommer även klass 1 och 2 starta upp i maj.

Tyvärr har den långa stängningen påverkat eleverna negativt då de inte har haft möjlighet att studera på distans. Huvudläraren har testat eleverna och deras resultat var inte bra! Ett förlorat år!

.                                                                                                     

Förutom de teoretiska ämnena undervisas också i praktiska lantbruksstudier. Skolan har mark, ca 4.000 kvadratmeter där man odlar bl.a. majs och bönor. Detta minskar skolans matkostnader samtidigt som eleverna får lära sig moderna jordbruksmetoder och självförsörjning.

 

                                                                          

Kraven på skolan är att vaskar ska finnas för att eleverna ska kunna tvätta händerna ofta samt att de har tillgång till handsprit. Temperaturen ska också kollas på barnen, de informeras om att hålla avstånd, vara försiktiga när de nyser samt att de ska bära munskydd som man bekostar själv.

 

                                         

 

 

Kontakta oss

Kontakta oss på Sweduga om du har frågor eller funderingat, eller om du vill ge ett bidrag. Vi svarar gärna på alla era frågor.

Sweduga, Markaryd

Ring oss +46 70 594 6535